Hej hem!

21.03.2013 kl. 17:49

inredning_pinterest

Alla källor hittar man här. Känns rödvinsvänligt fast mitt huvud inte alls är det.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Hej! Jag har läst i din blogg (HIMLA fin blogg) och såg att du bor/har bott i London? Jag undrar så hur du gick till väga för att lyckas få ett jobb innan du åkte dit? Skulle bli jätteglad om du kunde ge lite jobbsökartips. Kram
Elina01.04.13 kl. 19:40
Hej kära du! Det tar alltid ett tag före jag svarar på bloggen. Jag hittade annonsen till jobbet på webbsidan: http://londonsvenskar.com/. Då fanns annonsen på förstasidan. Annars hittar man småannonser under "forum". Nu sökte jag ju jobb på ett skandinaviskt företag... så om jag råkade göra några "ansökningsfel" när det gäller det brittiska systemet så gjorde det knappast någonting. Om du söker jobb på brittiska företag så lönar det sig att googla upp "British CVs and covering letters". Kommer upp en massa tips om vad man ska tänka på och hur man ska ställa upp på rätt sätt. Det finns vissa skillnader om man jämför med sitt finska/svenska CV (annat än språket förstås). Finns även tips på hur man skriver ett CV på LondonSvenskar sidan. Läs in dig och börja skriva, var noggrann när det kommer till rättstavning och grammatik. Det är nästan omöjligt att få ett jobb på förhand, jag hade bokat och betalat flygbiljetten till London före jag fick jobbet. Oftast vill de ju träffa dig före de anställer dig. I regel gäller det alltså att flyga till London och på plats börja söka jobb. För mindre avancerade jobb gäller det alltså att gå in i affären/caféet och rakt fråga om de har jobb att erbjuda och lämna sitt CV. Mera avancerade jobb har jag tyvärr ingen erfarenhet, men vad jag har förstått lönar det sig att skicka en MASSA ansökningar överallt. Om det är fortfarande någonting du funderar över så är det bara att fråga så svara jag så gott det går. :)
06.04.13 18:45

 

SoMe Content Producer and International Marketing student who collects cocktail dresses and dreams about expensive design chairs.


 

eleonorelundell@gmail.com

 

 

 

Follow on Bloglovin