Avokado, mâche & broccoli

17.02.2013 kl. 09:49

pizza_1

Under två månader har jag varit utan kött (en av dagarna har jag ätit fisk). Så i princip både kött och fiskfria månader som troligen har varit de mest kreativa gällande mat (för att vara mig). Jag tror det är precis så det fungerar i allt: när man har tillgång till mindre produkter blir man tvungen att lösa det på ett annat sätt, vilket gör att man automatiskt blir aningen kreativare.

Oh well. Let's start.

Igår gjorde jag broccoli, mâche och avokado pizza. Mâche är alltså bara franska för sallad (corn salad säger wikipedia), så fransk sallad med småsmå blad och lite annan smak.

pizza_2

Jag började med att göra en pesto av broccoli. Peston innehöll: broccoli, vitlök, olivolja, lite vatten, citronsaft, salt & peppar.

pizza_3

Mixade allt till en trevlig röra.

pizza_4

Jag var lat och använde mig av pitabröd som pizzabotten. Blev super bra! Här halverar jag pitabröden.

pizza_5

& broccolipeston på pitabrödet.

pizza_7

Sallad på det. Det var ett medvetet val att göra pizzorna väldigt gröna.

pizza_6

Rödlök och mozzarella. In i ugnen.

pizza_9

Garnera med avokado & sallad. (Min syster har en lila lampa i vardagsrummet, därav den aningen konstiga färgnyansen på sista bilden.)

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Imponerande! Dessutom ser det gott ut. Nu får du nog fredags tummisar!
wonderland22.02.13 kl. 09:05
Jee för fredags tummis! Som tur är det inte så himla svårt. :)
26.02.13 17:19

 

SoMe Content Producer and International Marketing student who collects cocktail dresses and dreams about expensive design chairs.


 

eleonorelundell@gmail.com

 

 

 

Follow on Bloglovin