Ugnsrostade rotfrukter

 

rostaderotfrukter

Efter att Alexandra bjöd på ugnsrostade rotfrukter på lördagens brunch blev jag helt frälst. Så idag åt jag precis det till middag. Tror att det här blir min nya middags-dille.

Morötter, batat, olivolja, salt och rosmarin (!). Till rotfrukterna åt jag hummus. Kan kännas som en knasig blanding - men jag lovar att det är helt sjukt gott!

24.03.2014 kl. 20:57

Kikärtsbröd

 

kikartsbrod_7

Igår köpte jag för första gången kikärtsmjöl (gram mjöl). Idag har jag bakat ett bröd på mjölet. Funkade skitbra!

 

kikartsbrod_4

För att få till brödet behövs: kikärtsmjöl, solfrosfrön, sesamfrön, bakpulver, fiberhusk, ägg, valfri mjölk eller yoghurt.

 

kikartsbrod_6

Till brödet äter jag solrosfröröra, helt sjuktgott.

04.03.2014 kl. 10:25

I hemmet, köket och garderoben

 

Som jag tidigare nämnt så vill min systemkamera inte riktigt längre. Snart i sex år har den stackaren orkat med resor, efterfester och hårda slag mot golv. Tack.

Här kommer ett gäng med mobilbilder i stället. En lite sammanfattning om vad som händer i mitt hem, vad jag pysslar med i köket och hur det går med att inte köpa nya kläder.

 

Min gråa vägg blev pricking och så har jag tränat på att måla med vattenfärg. Det börjar ta sig.

 

Köpte sjuktsnygga skor i andrahand och grävde fram gamla klädesplagg jag totalt glömt bort. Det är hemskt jobbigt med shoppingen nu. Att inte köpa nya kläder är riktigt svårt, speciellt när alla fina vårplagg hänger framme i varje klädaffär man passerar.

 

Fiberhusk har hittat hem till mitt kök. Har börjat använda mjöl gjort av kokos, solrosfrön, kikärter och typ allt som går att mixa. Ibland blir det jättebra ibland jättedåligt. Jag provar mig fram. Sen har jag trixat lite mer i min lilla etta. Pallarna målade jag med överlopps målfärg som blivit kvar från i sommar.

03.03.2014 kl. 19:46

Kokosbröd med solrosfröröra

 

kokosbrod_delux

På den senaste tiden har mitt matintresse växt mega, superduper mycket! Tänker jämt på att prova och trixa nya grejer när det gäller mat. Vet inte om det beror på att jag e g e n t l i g e n borde skriva på min avhandling, eller på någonting helt annat. Förhoppningsvis det senare.

Hursom - gjorde ett bröd på kokosmjöl, solrosfrön, sesamförn, fiberhusk, ägg, vatten och kryddor. Så sjukt gott! Solrosfröröran är gjort på (surprise, surprise) solrosfrön, olivolja, vitlök, citron, peppar och salt.

25.02.2014 kl. 18:37

 

SoMe Content Producer and International Marketing student who collects cocktail dresses and dreams about expensive design chairs.


 

eleonorelundell@gmail.com

 

 

 

Follow on Bloglovin