Konstpaus or whatever they call it

 

Avhandlingen inlämnad och godkänd. Nya jobbet rullar på och blir vardag. Klär mig i svart, inreder i vitt och dricker för mycket prosecco (likt alltid). Funderar på att återuppliva bloggen - rätt snart i varje fall.

31.05.2014 kl. 19:41

Problem Cage Light

 

 

En längre tid har jag funderat både på en lampa vid sängen och en på eller vid arbetsbordet. Det har varit aningen knepigt eftersom att det hänger både i mitt stora rum och i hallen en kristallkrona. Mitt problem har alltså varit att hitta belysning som matchar till och som jag med min studiebudget har råd med.

Nu hittade jag de här, vilka passar perfekt in med både kristallkronorna och kökslampan som alltså också är en "cage light". Problemet är bara att välja färg. Önskar att det skulle finnas ett grått alternativ. Så alla gråa tips tas emot hörni! Hälsningar från first world problems.

27.03.2014 kl. 07:50

Ugnsrostade rotfrukter

 

rostaderotfrukter

Efter att Alexandra bjöd på ugnsrostade rotfrukter på lördagens brunch blev jag helt frälst. Så idag åt jag precis det till middag. Tror att det här blir min nya middags-dille.

Morötter, batat, olivolja, salt och rosmarin (!). Till rotfrukterna åt jag hummus. Kan kännas som en knasig blanding - men jag lovar att det är helt sjukt gott!

24.03.2014 kl. 20:57

London, my Love.

 

För en vecka sedan kom jag hem från mitt käraste London. Faller för staden lite mer varje gång jag besöker den. Precis som alla andra gånger tar det ont i mig både att vistas och lämna staden. En kärleksaffär som kommer att räcka livet ut.


Det bästa med den här resan var nog att både jag och min parter in crime Malin varit i London förr. Så vi bara hängde, utforskade nya områden och besökte ställen vi redan besökt och gillat.

Nu tänkte jag lista mina bästa London-tips för den som vill lära känna London utöver det vanliga.

 

1. Ta tuben/bussen till Warwick Avenue för att besöka Londons "Little Venice". Gå längs kanalen till Regents Park vidare till Primrose Hill och Camden Market för att äta (finns en massa streetfood att välja på). Den här promenaden är så underbar att man bara vill skita i allt hemma och flytta till London - kosta vad det kosta vill.

 

2. Två gallerier jag tycker väldigt mycket om i London är Saatchi Gallery och V&A. Gratis inträde till båda!

 

3. SUSHI SAMBA! Känslan att dricka vin 250 meter över London. Det finns ingenting som beskriver den känslan. Typ extremlycka blandat med ångest.

 

4. Ta tuben/bussen till Hammersmith. Gå längs med Thames så långt du/ni vill. Stanna för att dricka kaffe/öl eller äta. Finns en massa mysiga ställen längs med ån.


5. Holland Park. Det här är nästan ett elakt tips. Området kring Holland Park och själva parken är bara helt orealistiskt. Som att leva i en jäkla dröm. En dag mina vänner... bor jag här.

 

<3

 

Ska försöka samla alla mina London-tips i det här inlägget. Så det kanske dyker upp fler vartefter.

 

Mera tips:

Angel: Ta tuben/bussen till Angel och fira fredag&lördag. Har så himla många fina minnen från det här området. Speciellt puben "The Bull" håller jag nära hjärtat. Överkomliga priser, mysig inredning och så spelar de soul.

Brick Lane: världens sunkigaste bagel shop som serverar bästa lax bageln & vege pizzan finns på Brick Lane.

 

17.03.2014 kl. 19:46

Kikärtsbröd

 

kikartsbrod_7

Igår köpte jag för första gången kikärtsmjöl (gram mjöl). Idag har jag bakat ett bröd på mjölet. Funkade skitbra!

 

kikartsbrod_4

För att få till brödet behövs: kikärtsmjöl, solfrosfrön, sesamfrön, bakpulver, fiberhusk, ägg, valfri mjölk eller yoghurt.

 

kikartsbrod_6

Till brödet äter jag solrosfröröra, helt sjuktgott.

04.03.2014 kl. 10:25

I hemmet, köket och garderoben

 

Som jag tidigare nämnt så vill min systemkamera inte riktigt längre. Snart i sex år har den stackaren orkat med resor, efterfester och hårda slag mot golv. Tack.

Här kommer ett gäng med mobilbilder i stället. En lite sammanfattning om vad som händer i mitt hem, vad jag pysslar med i köket och hur det går med att inte köpa nya kläder.

 

Min gråa vägg blev pricking och så har jag tränat på att måla med vattenfärg. Det börjar ta sig.

 

Köpte sjuktsnygga skor i andrahand och grävde fram gamla klädesplagg jag totalt glömt bort. Det är hemskt jobbigt med shoppingen nu. Att inte köpa nya kläder är riktigt svårt, speciellt när alla fina vårplagg hänger framme i varje klädaffär man passerar.

 

Fiberhusk har hittat hem till mitt kök. Har börjat använda mjöl gjort av kokos, solrosfrön, kikärter och typ allt som går att mixa. Ibland blir det jättebra ibland jättedåligt. Jag provar mig fram. Sen har jag trixat lite mer i min lilla etta. Pallarna målade jag med överlopps målfärg som blivit kvar från i sommar.

03.03.2014 kl. 19:46

Estetiskt, ekologiskt & ekonomiskt!

 

glitter_gra_1

Förra nyåret bestämde jag mig för att lämna bort kött och minska på mejeriprodukter och sädesslag. Året 2014 har jag inlett med att endast handla kläder i andra hand (förutom strumpor, strumpbyxor och underkläder).

 

glitterandsilver

Hittills har det gått rätt bra... tidskrävande och absolut inte det lättaste. Har blivit tvungen att tänka om en del. Eftersom att man sällan hittar p r e c i s det man letar efter måste man tänka mera långsiktigt och fråga sig själv om plagget:

1. "passar min stil"

2. "fungerar plagget ännu om ett halv år då jag kan börja använda plagget"

Herregud som jag har velat när jag vridit och vänt på plagg!

 

svart_vaska_1

På det här sättet har jag undvikit att göra mindre lyckade köp. Eftersom att jag är en modenörd och klädknarkare har andrahands handlandet gjort det avsevärt lättare att inte spendera rysliga mängder pengar.

Två månader down. Får se hur det utvecklas.

26.02.2014 kl. 15:09

Kokosbröd med solrosfröröra

 

kokosbrod_delux

På den senaste tiden har mitt matintresse växt mega, superduper mycket! Tänker jämt på att prova och trixa nya grejer när det gäller mat. Vet inte om det beror på att jag e g e n t l i g e n borde skriva på min avhandling, eller på någonting helt annat. Förhoppningsvis det senare.

Hursom - gjorde ett bröd på kokosmjöl, solrosfrön, sesamförn, fiberhusk, ägg, vatten och kryddor. Så sjukt gott! Solrosfröröran är gjort på (surprise, surprise) solrosfrön, olivolja, vitlök, citron, peppar och salt.

25.02.2014 kl. 18:37

Cirka tjugofem kvadrat

 

tradgardsgatan_4

Halsar kaffe och skriver min kandidatavhandling. Eller det är vad jag borde göra. Plötsligt får man för sig andra viktiga grejer som t.ex. städa, inreda om, fotografera, kolla livsviktiga serier och boka flyg till London. (Ja! Jag åker i mars.)

11.01.2014 kl. 13:41

Lacking style or good taste

 

onemoretime_4

Idag köpte jag någonting fruktansvärt onödigt men ändå rätt fantastiskt. Känns som om disco har hittat tillbaka!

onemoretime_2

Tänkte köpa en sjuktvippig, leopardmönstrad vadlång kjol också, men kände att det kanske räcker med tackiness för ett tag nu.

08.01.2014 kl. 17:55

Sista av 2013

 

Nu kommer det ett gäng med instagrambilder igen. Min kamera har gett upp typ helt, och det känns bara frustrerande att fota med den. Det är troligen därför jag inte är allt för aktiv här - brist på bra material helt enkelt.

Hur som, tänker jag i varje fall nu sammanfatta det allra sista på mitt 2013. 2013 har varit ett bra år för mig, även om mycket av min tid har gått åt att komma ifatt studierna jag missat och få ihop min ekonomi efter London. Det har varit tungt, men jag har hittat så jävla rätt nu.

2013 har också varit året då jag äntligen bytte huvudämne. Nu får jag skriva och läsa om ett ämne som ligger så nära hjärtat att det ibland blir till och med jobbigt. Förra året var året jag fick jobba inom marknadsföring också, och herregud flera gånger om, jag har hittat rätt!

Även om 2013 mest handlade om studier och jobb har jag lyckats vara kär hela två gånger. Vilket är ungefär det underligaste som har hänt mig. Fast det inte gick riktigt rätt första gången så kändes det inte alls så tungt som det brukar. Kanske jag helt enkelt är mera mottaglig för sådan kärlek när jag hittat så himla rätt i mig själv. Klyschigt - jag vet.

För övrigt har jag inte ätit kött på ett år (äter fortfarande skaldjur och fisk) vilket också har varit ett av de bästa besluten jag gjort. Jag har hittat en lägenhet som känns som ett riktigt hem även om den är hemskt liten och jag känner för första gången i mitt liv att saker ordnar sig bara man har tålamod och ork.

2013 har kanske inte varit det roligaste året i mitt liv, men det är i varje fall ett år som har visat resultat och det känns ganska så fantastiskt nu i efterhand.

03.01.2014 kl. 13:05

xmas

 

jul_2013_2

24.12.2013 kl. 14:15

Julmys - hittills

 

Jag är definitivt en julmänniska. Älskar att fixa, ordna och göra det mysigt. Nu kommer jag att vara en vecka ledig före jul, vilket känns helt overkligt. Det kommer att bli julmys-delux!

Årets julgran. Bor som sagt i en sjuktliten (25kvm) lägenhet. Fast jag hemskt gärna skulle vilja ha en riktig julgran så går det helt enkelt inte.

Typografipepparkakor. Fattar inte hur jag har kunnat fira jul innan typografipepparkaksformerna.

Slutade på mitt jobb och fick en Arne Jacobsen typografimugg. <3 Känns onekligen lite ledsamt att sluta.

17.12.2013 kl. 12:26

Extra bright

Alla källor hittar man här.

Söker inspiration till min krittavla (och allt annat för den delen - inredning, kampanjidéer, till och med kandiinspiration). Yes, I like to pin and that's my prob. Tänkte att min julgran får stå på krittavlan i år. 24 kvadrat är inte så äkta julgransvänligt.

12.11.2013 kl. 10:51

Hur man överlever halva november

November hittills

Har börjat med julsäsongen på allvar. Förstår mig inte alls på det där med att spara sig... Allt nu direkt, och så länge som möjligt! Hösten är deppig nog för att inte fira jul sjuktlänge.

Trixat i min lägenhet som är något av ett evighetsprojekt. Det börjar ta sig.

Kände också att min lägenhet var tillräckligt "klar" för den första inflyttningsfesten. Temat var såklart 20s. Tanja är typ tjusigaste ever.

11.11.2013 kl. 10:05

 

SoMe Content Producer and International Marketing student who collects cocktail dresses and dreams about expensive design chairs.


 

eleonorelundell@gmail.com

 

 

 

Follow on Bloglovin